Eğitim Sitesi

Mekanoreseptörler Nedir? Mekanoreseptörler Hakkında Kısaca Bilgi

Mekanoreseptörler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mekanoreseptörler:

Mekanik etkilerle uyarılan hücrelerdir. Deri ve kulakta bulunurlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    İki Yaşamlılar: İki yaşamlılar, tatlı sularda ve nemli karasal bölgelerde yaşamaya uyum sağladığından bu şekilde adlandırılır. Ayrı eşeyli canlılardır. Embriyonal gelişimini tamamlamadan yumurtadan çıkan yavrulara larva adı verilir. Larvalar, başkalaşım geçirip ergin kurbağalara dönüşür. İki yaşamlılarda solungaç, akciğer ve deri solunumu görülür. İki yaşamlılar kış uykusuna yatar. Bacaksız kurbağa, ağaç kurbağası, yılan balığı semenderi ve semender bu gruba örnek olarak verilebilir.

    Eşeye Bağlı Genler: Eşey kromozomları, sadece eşeyin belirlenmesi ile ilgili genleri taşımaz. Bazı vücut özellikleri de eşey kromozomları üzerindeki genlerle belirlenir. Gonozomlar üzerindeki genlerle taşınan karakterlere eşeye bağlı karakterler, eşeye bağlı karakterleri belirleyen genlere ise eşeye bağlı genler denir.

    Anafaz: 1. Hücrede çekirdek bölünmesi gerçekleşirken kardeş kromatitlerin ilk kez birbirlerinden ayrıldığı evre. 2. Mitoz ya da mayoz hücre bölünmesinde metafazı izleyen ve kromozomların kutuplara doğru çekilmeye başladığı evre.

    Amebosit: Ameboid. Amip benzeri hücreler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü