Eğitim Sitesi

Medeni Hukuk Nedir? Medeni Hukuk Hakkında Kısaca Bilgi

Medeni Hukuk Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Medeni Hukuk:

Kişiler arasındaki hukuksal ilişkileri düzenleyen özel hukuk dalıdır. Çoğu kez özel hukukla eş anlamlı olarak kullanılır. Dar anlamıyla, aileye, mirasa, eşyaya, malların devrine, mülkiyete, sözleşmelere ve borçlara ilişkin kuralları kapsar.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    93 Harbi (1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı): 1876 yılında, Avrupalı Devletlerin Balkanlar'da kalıcı çözüm bulmak amacıyla topladıkları İstanbul Konferansı'nda Balkanlar konusunda ağır şartlar getirilmesi üzerine, Osmanlı Devleti şartları kabul etmemiş, daha sonra düzenlenen Londra Konferansı da aynı şekilde sonuçlanmıştı. İki konferansta da Osmanlı Devleti'nin şartları kabul etmemesi üzerine, Rusya 1877 yılında Osmanlı Devleti'ne savaş açmıştı. Bu savaşta Plevne savunması ile Gazi Osman Paşa üyük kahramanlıklar göstermiş, fakat Rusların, Yeşilköy'e kadar ilerlemelerine engel olunamamıştı. Bunun üzerine padişah II. Abdülhamit, barış isteğinde bulunmuş ve 3 Mart 1878'de Yeşilköy (Ayestefanos) Antlaşması imzalanmıştı.

    Etimoloji: Bir dildeki sözcüklerin hangi kökten geldiğini, ne anlama geldiğini inceleyen dil bilim dalıdır.

    Farz: İslam inanışına göre, çok gerekli haller dışında, tanrı buyruklarına uyulmasının zorunlu olduğu anlamına gelmektedir. İslamda 32 farz vardır.

    Şövalye: 1. Avrupa'da, derebeylik düzeninde soyluluk sanlarının en alt derecesi, atlı savaşçı. 2. Orta Çağ Avrupa'sında kahraman kabul edilen kişilere verilen unvan. 3. Orta Çağ'da Avrupa’da, özel eğitimle yetişmiş, belli ülküleri ve davranış biçimleri olan, soylu, atlı savaşçı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü