Eğitim Sitesi

Meddücezir Nedir? Meddücezir Hakkında Kısaca Bilgi

Meddücezir Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Meddücezir:

1. Ay ve Güneş'in çekim kuvvetleri nedeniyle deniz yüzünde, özellikle ana denizlerde su düzeyinin alçalması, kabarması olayı.

2. Medcezir, gelgit.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Kırık Dağ: Kırık dağlar orojenez sırasında oluşur. Kıvrılamayacak kadar sert olan kütlelerin kırılmasıyla oluşan dağ türleridir. Kırılma oluşan yerlere fay denilmektedir. Kırık dağların fazla olduğu bir bölgede deprem olasılığı yüksektir. Bu şekilde meydana gelen dağların üst bölgesine Horst, çöken bölgesine Graben denir.

    Beşeri Coğrafya: Beşeri coğrafya, coğrafi çevrenin insan yaşamına etkisini, insanın mekanda yaptığı değişiklikleri inceleyen bir coğrafya anabilim dalıdır. Beşeri coğrafyanın alt dalları nüfus coğrafyası, yerleşme coğrafyası, siyasi coğrafya, tarihî coğrafya, kültürel coğrafya, tarım coğrafyası, sanayi coğrafyası, enerji coğrafyası, ulaşım coğrafyası, ticaret coğrafyası, turizm coğrafyası ve sağlık coğrafyasıdır.

    İzohips (Eş Yükselti Eğrisi): Deniz seviyesi ve deniz seviyesinden itibaren aynı yükseklikteki noktaları birleştiren kapalı eğrilere izohips ya da eş yükselti eğrisi denir.

    Çakıltaşı (Konglomera): Genelde yuvarlak akarsu çakıllarının doğal bir çimento maddesi yardımıyla yapışması sonucu oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü