Eğitim Sitesi

Mayoz Bölünme Nedir? Mayoz Bölünme Hakkında Kısaca Bilgi

Mayoz Bölünme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mayoz Bölünme:

Eşey organlarında eşey hücrelerinin oluşması sırasında diploit ya da somatik kromozom sayısının yarıya indiği ve dört haploit hücrenin oluştuğu hücre bölünmesi. Redüksiyon bölünme. İndirgenme bölünmesi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mayoz Bölünme:

Canlıların üreme hücrelerinde görülen,kromozom sayısını yarıya indiren bölünme şekli.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Notokort: Kordalılarda görülen ilk destek organı. Embriyoda ilk bağırsağın üzerinde gelişen, yüksek yapılı hayvanlarda embriyo gelişimi tamamlarken yerini omurgaya bırakan yapı. Sırt ipi.

    Çaprazlama: Eşeyli üreyen canlılarda, erkek ve dişi üreme hücrelerinin birleştirilmesiyle yavru bireyler elde edilmesi olayına çaprazlama denir.dersimiz.com Çaprazlama yapılmasının sebebi, karakterleri oluşturan allel genlerin yarısının dişiden (yumurta) ve yarısının da erkekten (sperm) alınmasıdır.

    Küçük kan dolaşımı: Kalbin sağ karıncığındaki kirli kanın akciğer atardamarı ile akciğerlere gidip temizlendikten sonra akciğer toplardamarı ile yüreğin sol kulakçığına dönmesi küçük kan dolaşımıdır.

    Vas Deferens: Sperma Kanalı, Ductus Deferens, epididimin kuyruk kısmından başlayıp epididim kanalının devamı şeklinde uzanan, sperm taşıyan ve depolayabilen, kas yapısında sağ ve sol iki borudur. Spermleri epididimisten üretraya nakleden kanal.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü