Eğitim Sitesi

Maymuncuk Nedir? Maymuncuk Hakkında Kısaca Bilgi

Maymuncuk Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Maymuncuk:

Her kilidi açmaya yarar, eğri ve sivri bir demirden ibaret alet.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Hidro (Su) Masajlı Küvetler: Hidro-masajın basit tanımı, su ile yapılan masajdır. Bunun en ideal uygulandığı yer ise banyo küvetleri, duş kabinleri ya da SPA (SPA=Sanum per aqua; suyla gelen sağlık kelimesiyle tanımlanan özel tesis) tabir edilen masaj havuzlarına aplike edilmiş hidro-masaj kombinasyonlarıdır. Bu kombinasyonlarda suyun ve havanın hem fiziki hem de tedavi etkilerinden yararlanılmaktadır. Bu küvetlere yaygın olarak jakuzi de denir.

    Mobilya Kapı: Mobilya kapıların kanat yüzleri, 3-4 mm MDF (Medium Density Fiberboard-Orta Yoğunluklu Ağaç Lifi) üzerine doğal ahşap preslenerek hazırlanır. Kapının kanat konstrüksiyonu istenilen ölçüye göre hazırlanan fırınlanmış, budakları ve özürlü kısımları alınmış köknar ya da ladin ağaçtan yapılır. İçine dolgu olarak yangına dayanıklı sunta ya da kraft petek dolgu kullanılır. Kenarlara ise mobilya kapı kaplama cinsinden masif ahşap preslenir. Kapı kasası, fırınlanmış köknar ahşap üzerine doğal ya da kaplamalı MDF preslenerek hazırlanır.

    Brütalizm: Le Corbusier'nin Marsilya'daki konut birimi ve Chandigarh'daki yapıların tarzındaki yapılar ile bunlardan esinlenerek yapılan yapıları nitelendirmek üzere 1954 yılında İngiltere'de ortaya atılan terim. Yapı öğelerinin kendilerine özgü nitelikleriyle belirtilmeleri yanında çeşitli hacimlerin de karakterlerini plastik öğeler halinde iyice ortaya koymaları ve dıştan okunabilmeleri, brütalizmin özellikleridir. Yapıda teknik mükemmellik yerine doğallık, kendi kendine oluşmuşluk hatta biraz da hamlık aranmıştır. Genelde iki tür brütalist uygulama söz konusudur: içerideki işlevleri dışarıya yansıtmak ve/veya strüktürü dışarıdan okunabilir şekilde ele almak.

    Duş: Bir süzgeçten püsküren su ile yıkanmayı sağlayan düzenek ve bu düzeneğin bulunduğu yıkanma yeri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü