Eğitim Sitesi

Maslak Nedir? Maslak Hakkında Kısaca Bilgi

Maslak Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Maslak:

Ana su isale hattının kollara ayrıldığı yer.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Maslak:

Ana su isale hattının kollara ayrıldığı yer.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Gotik: 1- Avrupa'da Ortaçağ mimarisine verilen ad. XII. yüzyılın ortasından Rönesans'a kadar olan süreyi içeren Gotik, resim ve heykeli de kapsayan genel bir üslup halinde ele alınır. Geç Gotik, Uluslararası Gotik gibi alt başlıklara da ayrılmıştır. 2- 12. Yüzyıldan 15. Yüzyıla kadar devam eden Avrupa Orta çağ sanatında bir stil.

    Kasır: Genellikle kent dışında yer alan ve sürekli oturmak için yapılmamış, hükümdara ait, saraylardan daha küçük Osmanlı konut yapısı.

    Çadır: Göçebe ve yarı göçebe yaşyan topluluklarda barınak olarak kullanılan mimari unsur. Türk topluluklarında gerek Orta Asya gerekse Anadolu'da yaygın bir biçimde kullanılmış ve hala günümüzde de özellikle hayvancılıkla uğraşılan bölgelerde yaşayan topluluklar tarafından kullanılmaktadır. Çadır genel olarak Türk mimarisinin gelişiminde mimari formu ve cephe düzenlemesiyle önemli bir unsur olmuştur. Orta Asya Türk topluluklarının kullandığı çeşitli çadır tipleri olup bunların en yaygınlarına "Öy" - "Üy" denmektedir.

    Fotoğraf: Görüntünün(ışığın) bir mercekler sistemi aracılığıyla eczalı duyar kart üzerinde sabitleştirilmesiyle oluşan resimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü