Eğitim Sitesi

Manga Nedir? Manga Hakkında Kısaca Bilgi

Manga Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Manga:

1- Tek bir kumandanın kolaylıkla sevk ve idare edebileceği kadar erden kurulu küçük askerî birlik. (Yaklaşık olarak on erden kurulabilecek olan mangada birkaç makineli tüfek veya tabanca ile avcı erleri bulunur.).

2-Savaş gemilerinde erlerin yattığı koğuş.

 

Denizcilik Terimi Olarak Manga:

Gemi personelinin oturduğu, yemek yediği ve yattığı güvertealtı bölmeleri. Büyük gemilerde yatma yerleri ayrılmıştır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Geçiş: Yan yana gelen biçimlerin farklı nitelikleri arasında uyum ve algı sürekliliğini sağlayan geçiş ya da uyarlama için kullanılan terim; özellikle klasik kompozisyonlarda bütünlüğü bozmamak için önemlidir.

    Ebru Sanatı: 1- Kitre gibi kıvamlaştırıcı maddeler katılarak yoğunluğu arttırılan suya serpilen boyalarla bir desen elde edilmesi, suyun üstüne kapatılan kağıda geçirilmesi sanatı. 2- Kâğıt üzerine, özel yöntemlerle yapılan geleneksel bir süsleme sanatıdır.

    Bedesten ve Çarşı: Ticari amaçla kurulmuş, ahşaptan küçük yapılardır. Erken Osmanlı döneminde yan yana sıralanan bu dükkânlar çarşıları meydana getirmiştir. Bedestenler ise yine ticari amaçla kullanılmış ve çarşılara nazaran daha dayanıklı taş yapılardır. Genellikle ortada dört taşıyıcının yer aldığı ve her mekânın üzerinin kubbe ile örtülü olduğu yapılardır.

    Baba: Yapılarda dikine konulan ağaçtan destek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü