Eğitim Sitesi

Maltoz Nedir? Maltoz Hakkında Kısaca Bilgi

Maltoz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Maltoz:

Bitki hücreleri tarafından sentezlenen disakkarit çeşidi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Maltoz:

İki molekül glikozun birleşmesiyle oluşan bir disakkarittir.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Maltoz:

İki molekül glikozun birleşmesinden (glikoz + glikoz) oluşan çift şeker.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Adhezyon: Suyun bulunduğu yüzeydeki başka moleküllere tutunma kuvvetine adhezyon denir. Adhezyon sayesinde topraktan çekilen su gövdede yukarı doğru taşınırken ksileme tutunur ve aşağıya inmesi önlenmiş olur.

    Sera Etkisi: 1. Güneş’ten gelen ışınların büyük bir bölümü uzaya yansıtılırken bir bölümü de atmosfer tarafından tutularak ısının artmasına neden olur. Çeşitli nedenlerle atmosferde oranı artan karbondioksit, metan, su buharı ve diğer gazların oranının artması, atmosferin daha fazla ısı tutmasına neden olur. Bu duruma sera etkisi denir. 2. Ototrof canlılar, CO2 ve su kullanarak organik besin maddelerini sentezler. Oksijenli solunum ve etil alkol fermantasyonu sonucunda ise atmosfere CO2 verilir. Su yosunları ve kara bitkileri, fotosentez yaparak atmosferdeki CO2 oranını düşürürler. Ancak kömür, doğal gaz, fosil yakıtların kullanımı; hücre solunumu, yanardağlar ve orman yangınları atmosferin CO2 oranını artırır. Atmosferdeki CO2 oranı % 0,3'tür. Atmosferdeki CO2 oranının yükselmesi atmosferin ısınmasına neden olur. Bu duruma sera etkisi denir.

    Monera: Gerçek bir çekirdek ve plastidlerden yoksun eşeysel üremenin çok ender olduğu ya da hiç olmadığı bakteriler ve mavi-yeşil algler gibi en basit mikroorganizmaları içeren bir sistematik grup.

    Krista: Elektron taşıma zinciri ve ATP sentezini katalizleyen enzimlerin bulunduğu, mitokondrinin iç zarındaki kıvrımlı yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü