Eğitim Sitesi

Maliyete Esas Üretim Nedir? Maliyete Esas Üretim Hakkında Kısaca Bilgi

Maliyete Esas Üretim Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Maliyete Esas Üretim:

Net üretimdir. Yani ivme veren kuvvet, yardımcılar, yardımcı üretim yerleri, yardımcı servisler tüketimleri ile santral genel kayıpları toplamının; Genel toplam üretimden çıkarılmasından elde edilen değerdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Üretim: Taşkömürü, Linyit, Bitum, Fuel-Oil, Petrol, Benzin, Mazot, Jeotermal, Doğal Gaz, Rüzgar, Gel-Git, Güneş, su tribünlerine akuple generatör, trafo grubu ile üretilen elektrik enerjisidir. a- Brüt üretim (iç ihtiyaç ve kayıplar dahil) b- Net üretim (iç ihtiyaç hariç) saatlik, günlük, aylık ve yıllık, aktif ve reaktif üretimler olarak anılır ve birimleri KVARh ve KWh'tır.

    İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin): Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır. Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

    Abone (Müşteri): TEİAŞ'ın sözleşmelerinde karşı taraf olan mesken, işletme, bölge, şebeke adına kanuni temsilci, Görevli Şirketler, ayrıcalıklı Şirketler, TEDAŞ ve benzeri kuruluşlardır.

    Çok Devreli Hat: Birden çok elektrik devreli hattır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü