Eğitim Sitesi

Maliye Politikası Nedir? Maliye Politikası Hakkında Kısaca Bilgi

Maliye Politikası Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Maliye Politikası:

Hükümetlerin tam istihdamı ve enflasyonsuz ekonomiyi başarmak amacıyla harcama ve vergi toplama konularında verdiği kararlar.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Maliye Politikası:

Bir ekonomide temel makroekonomik amaçlara ulaşmak için kamu harcamaları ve gelirlerinin büyüklük ve bileşiminde gereken değişiklikleri gerçekleştirmek.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Döviz Kredisi: Türkiye'ye döviz girdisi sağlayabilecek faaliyetlerin (ihracat, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerin) finansmanı amacıyla kullandırılan bir kredi türü.

    Özel Sektör Tahvilleri: Anonim şirketler tarafından çıkarılan borçlanma senetleridir. Vadeleri en az iki yıl olmak üzere serbestçe belirlenebilir ve sabit veya değişken faizli olarak ihraç edilebilir. Kupon ödemeleri yılda 1,2 ya da 4 defa olabilir.

    Varlığa Dayalı Menkul Kıymet: Kuruluşların kendi ticari işlemlerinden doğmuş alacakları karşılığında ihraç edebilecekleri kıymetli evraktır. Tüketici kredileri, konut kredileri, ihracat işlemlerinden doğan alacaklar söz konusu işleme konu olabilecek alacak türlerindendir. Bankalar varlığa dayalı menkul kıymet satarak alacaklarını daha önceden paraya çevirebilmektedir. (Asset Backed Security)

    Ödemesiz Dönem: Ödenmemiş bir borcun anapara veya faizinin son ödeme tarihinden önceki zaman dilimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü