Eğitim Sitesi

Mal Nedir? Mal Hakkında Kısaca Bilgi

Mal Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Mal:

Bir toplumun belli sayıdaki kişilerinin pazarda satmak için sürekli olarak ürettikleri ve her zaman üretebilecekleri toplumsal değiştirme değeri.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Mal:

Bir işletme tarafından pazarlanmak üzere üretimi yapılan fiziksel, kimyasal, estetik, sosyo-psikolojik vb. özellikleri taşıyan şey.

 

Hukuk Terimi Olarak Mal:

Hakikî veya hükmî bi kimsenin mülkiyeti altında bulunan, taşınır veya taşınmaz varlıkların bütünü (Varlık, servet, para, ticaret eşyası gibi.)

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Cins Paçalı: Hububat grubundan buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır ve darı gibi ürünlerin birbirleriyle karıştırılmasından meydana gelen paçal.

    Aktif Mücadele: Haşerelenmiş ürünün kimyasal maddelerle ilaçlanması işlemi.(

    Sultan-95: Sap 100-110 cm boyunda, başakları beyaz renkte, kılçıklıdır. Taneleri beyaz renkli, yumuşak yapıdadır. 1000 tane ağırlığı 33-37 gr'dır. Sarı pas, kara pas, sürme ve rastığa dayanıklı, kahverengi pasa orta derecede hassas ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Evlek: 1. Dönümün yaklaşık dörtte birine denk olan alan ölçüsü. 2. Tarla ve bahçelerde açılan ince su yolu. 3. Tohum ekmek veya tarla sürmek için saban izi ile bölünen küçük parçalara verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü