Eğitim Sitesi

Magnetik İnhiraf Nedir? Magnetik İnhiraf Hakkında Kısaca Bilgi

Magnetik İnhiraf Terimi Hakkında Bilgiler

Denizcilik Terimi Olarak Magnetik İnhiraf:

Magnetik kuzey istikameti ile hakiki kuzey istikameti arasındaki açı. Magnetik kuzey hakiki kuzeyin sağında ise inhiraf doğu, solunda ise batı'dır. 

 

    Benzer Denizcilik Terimleri

    Manga: Gemi personelinin oturduğu, yemek yediği ve yattığı güvertealtı bölmeleri. Büyük gemilerde yatma yerleri ayrılmıştır.

    Çanaklık: Yelkenli gemilerde gabya çubuğu kapelesinden gelen armaların yapılmasında personelin işlerini kolaylıkla yapabilmeleri için ana direk üzerindeki mauna ve gurcatalar üzerine konulan ve etrafı korkuluk puntelleri ile çevrilmiş platform. Çanaklıklar gözcülük ve tarassut maksatları içinde kullanılır. 

    Çanaklık Feneri: Komutan gemisini belirtmek için çanaklık üzerinde yakılan fener. Daha ziyade yelken gemilerinde kullanılırdı.

    Demir (Çapa): 1- Gemi ve deniz araçlarını, deniz üzerinde istenilen yerde sabit tutmak için halat veya zincire bağlı olarak denize bıraktıkları özel biçimde dökme demir veya çelikten yapılmış ağırlıktır. 2- Teknenin dalga ve rüzgârla kaymasını engelleyip, onu sabit bir noktada tutması için dizayn edilmiş büyük ve ağır cisim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü