Eğitim Sitesi

MAC Nedir? MAC Hakkında Kısaca Bilgi

MAC Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak MAC:

MAC (A, B, C, D2) (Multiplexed Analogue Component) Çoklanmış analog unsur. Özellikle uydu yayınları için geliştirilmiş bir grup TV yayın formatı. Renk, ışık, ses ve eşzamanlama işaretlerinin sıkıştırılarak bir satır boyunca ayrı ayrı zamanlarda gönderildiği bir renkli görüntü TV yayını gönderim sistemi. A, B, C, D2 gibi alt grupları ses ve data sinyallerinin iletiminde kullanılan çeşitli metotlara işaret etmektedir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak MAC:

Renk, aydınlık, ses ve eşzamanlama işaretlerinin sıkıştırılarak bir satır boyunca ayrı ayrı zamanlarda gönderildiği yeni TV yayın sistemi.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    D-MAC: D-MAC, MAC TV formatının bir diğer şekli, özellikle uydu yayınları için geliştirilmiş bir format MAC (Multiplexed Analogue Component).

    MHz - MegaHertz: Milyon hertz.MHz (Megahertz)

    MPEG-1: MPEG gurubunun oluşturduğu ilk standarttır. 1,5 Mbit/s değerinde digital “video” ve “audio”yu kapsar; VHS kalitesine eşdeğerdir. CDIC (Compact Disc Interactive), CD oynatıcıda ve multimedya PC‘lerde televizyon kalitesinde yayın elde etmenin en kolay yöntemi olarak üretilen “decoder” (şifre çözücü) çiplerde bu yöntem geliştirilip kullanılmıştır. Bu standarta ek olarak geliştirilen bir sistem de, aynı anda birden fazla sinyali birleştirerek, tek bir sinyal hâlinde uyduya transfer edebilme imkânı sağlanmıştır. MPEG-1 profesyonel televizyon teknolojisinde kullanılmak amacıyla geliştirilmiştir.

    QPSK – Quaternary Phase Shift Keying: gönderme kapasitesinin arttırılmasına izin veren gönderim haberleşmelerinde kullanılan bir digital modülasyon düzenidir. Çeyrek dalga faz kaydırma anahtarlaması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü