Eğitim Sitesi

Lüks Nedir? Lüks Hakkında Kısaca Bilgi

Lüks Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Lüks:

Harcamada, giyimde, yaşantıda gereklilik sınırlarını aşan, aşırıya gitme, gösteriş, şatafat.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Lüks:

Bir dairenin en temel öğeler dışında, konfora yönelik daha fazla detaylarla donatılmış olması.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Lüks:

Bir dairenin en temel öğeler dışında, konfora yönelik daha fazla detaylarla donatılmış olması.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Adyabatik Serinlik: Seyahat sırasında yüksek arazilere çıktıkça hava yoğunluğunun azalması nedeniyle sıcaklığın düşmesi.

    Sahibi Tarafından Alınmayan Eşya: Yasalara göre saptanan sürenin bitiminde, yolcunun almadığı eşyasının saklamaya alındığı yer.

    Kuruluş Yeri: Turizm işletmelerinin kuruluş yerinin tayininde rol oynayan faktörler beş grupta toplanabilir: 1- Doğal faktörler. 2- Ekonomik ve sosyal faktörler. 3- Hukuki faktörler. 4- Psikolojik faktörler. 5- Toplanma (aglomerasyon) koşulları.

    Halkla İlişkiler: Geniş anlamda bir kuruluşun toplum ile karşılıklı anlayış sağlamak üzere giriştiği planlı ve sürekli çalışmaların bütünü olarak tanımlanan halkla ilişkiler, bir tanıtma ve tanınma sürecidir. Turizmde halkla ilişkiler, herhangi bir turizm ürününün, bir ülkenin, belirli bir bölgenin, seyahat veya konaklama işletmesinin pazarda başarı sağlayabilmesi açısından geniş tüketici kitleleri arasında yaygın olarak benimsenmesi ve tutunması yolundaki çalışmaları ifade eder. Halkla ilişkiler PR kısaltmasıyla anılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü