Eğitim Sitesi

Linyit Nedir? Linyit Hakkında Kısaca Bilgi

Linyit Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Linyit:

Kahverengi-siyah renkte, organik fosil halinde, tortul birikimli katı yakıttır. 30 C sıcaklık, %96 hava nispi nemlilik oranında ve külsüz madde esasına göre ısıl değeri 24 MJ/kg düzeyi altındadır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Linyit:

Bileşimindeki karbon oranı %60-70 bulunan, kahverengi veya siyah kömür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Hız Regülatör Eğim Karakteristiği: Bir Üretim Grubunun hız regülatörünün, Enerji Sistemi Frekansında meydana gelen, Üretim Grubunun çıkışını sıfırdan tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasiteye çıkartacak düzeydeki düşümünü simgeleyen işlemleri. Üretim santralı terminallerinde ölçülen tam kapasite üretim, Maksimum Güç hariç olmak üzere, Üretim Grubunun kullanılan her bir yakıtla sağlanan azami istikrarlı üretimini gösterir.

    Baraj (Gövdesi): Bir düşü oluşturmak ve bir su kütlesini tutmak amacıyla kurulan rezervuar yapısıdır.

    Merkez: Santral, trafo ya da birden fazla çıkış (fider)'den oluşan ve üzerinde izolesi bulunmayan örgülü çıplak iletkenlerden (harici) veya dahili (SF6) kumanda, ölçü ve koruma binalarıdır.

    Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite: BDGT Modülünün bir bölümünü oluşturmayan Üretim Grupları ile ilgili olarak, ilgili Üretim Grubunun, Saha Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen ve zaman zaman şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi. BDGT Modülü ile ilgili olarak, BDGT Modülünün, Saha Kapasite göz önünde tutularak belirlenen, Enerji Üreticisi tarafından beyan edilen, zaman zaman Şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü