Eğitim Sitesi

Linyit Nedir? Linyit Hakkında Kısaca Bilgi

Linyit Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Linyit:

Bileşimindeki karbon oranı %60-70 bulunan, kahverengi veya siyah kömür.

 

Elektrik Terimi Olarak Linyit:

Kahverengi-siyah renkte, organik fosil halinde, tortul birikimli katı yakıttır. 30 C sıcaklık, %96 hava nispi nemlilik oranında ve külsüz madde esasına göre ısıl değeri 24 MJ/kg düzeyi altındadır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Nüfus: Belirli bir ülkede veya yerde yaşayan, aralarında toplumsal, ekonomik ve kültürel ilişkiler bulunan insan sayısına nüfus denir. Nüfus, toplumsal yapıyı oluşturan canlı ve dinamik bir kitledir. Nüfus ile ilgilenen bilim dalına demografi denir.

    Kentleşme (Şehirleşme): İlk olarak 5000 yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya'da ortaya çıktı. Daha sonra Nil, İndus ve Huang He vadilerinde başka kentler gelişti. Kentlerin otaya çıkışı, büyük politik yapıların doğuşu ve gelişmesiyle aynı döneme rastlar. Kentin her şeyden önce idari, askeri, dini ve ticari bir işlevi vardı. Bu eski kentler, MÖ 1350'ye doğru nüfusu 100.000'i aşan ilk kent olduğu tahmin edilen Teb (Mısır) örneğinde olduğu gibi dikkat çekici büyüklüğe ulaştı. Günümüzden 2.500 yıl önce, Babil'in dışında, Pers'te, Yunanistan'da, Mısır'da, Hindistan'da ve Çin'de bulunan birçok kent bu ilk eşiği aştı.

    Birey: 1. İnsan topluluklarını oluşturan, insanların benzer yanlarını kendinde taşımakla birlikte, kendine özgü ayırıcı özellikleri de bulunan tek can, fert. 2. Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert. 3. Kendine özgü nitelikleri yitirmeden bölünemeyen tek varlık, fert.

    Dalgıç: Suda çeşitli işleri görmek için suya dalmayı meslek edilen kimse.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü