Eğitim Sitesi

Linear Organisation Nedir? Linear Organisation Hakkında Kısaca Bilgi

Linear Organisation Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Linear Organisation:

Doğrusal organizasyon, doğrusal örgütle(n)me

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Öncelikli Turistik Bölge: Pilot bölge,:turistik prioriteli bölge, organize turizm gelişme alanı da denilen öncelikli tuirstik bölge diğer bölgelere oranla gerek kaynaklari ulaştırma, gerekse geleceğe dönük olarak en çok umut veren bir bölge olup çok sayıda turist çekme ve turistlerin gereksisnmlerini karşılayabilecek biçimde yatırımların yapılmasına olanak sağlayan bölgedir.

    Tur Düzenleme: Ülke içine vey a dışına, gecelemeli veya gecelemesiz olarak gezi, spor, eğlence, dinî, sağlık, eğitim, kültürel, bilimsel ve meslekî inceleme, teşvik veya destek amaçlı seyahat ve bunun içinde yer alan hizmetlerin organizasyonu.

    Airport Code (Havaalanı Kodu): Havadan ulaşımı olan tüm kentlerin kendilerine özgü üçer harfli kodu vardır. Büyük kentlerde sözkonusu üç harf sıklıkla ilk üç harften oluşur, örneğin Londra için LON, Paris için de PAR gibi. Ancak YYZ (Toronto) ve SXB (Strasbourg) örneklerinde görüldüğü gibi durum her zaman böyle değildir. Ana koda ilaveten neyin ne olduğunu açık etmek üzere ikincil kodlar da kullanılabilmektedir. Örnek olarak Londra, İngiltere'nin (LON) Heathrow (LHR), Gatwick (LGW), Luton (LTN) ve London City (LCY) havaalanları bulunmaktadır.

    Hava Trafiği: Hava koridorlarının hava taşıt araçları tarafından kullanılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü