Eğitim Sitesi

Laktoz Direnci Nedir? Laktoz Direnci Hakkında Kısaca Bilgi

Laktoz Direnci Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Laktoz Direnci:

Gerekli enzimin yokluğundan ötürü laktozu sindirememe durumudur. Hastalarında hastalık, kramp ve ishal yapar.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Beslenme Referans Değerleri: Çoğu insanın sağlıklı kalması için gerekli besin miktarını belirten besin alım önerileridir. Çocuklar, yetişkinler; erkekler ve kadınlar için farklıdır.

    Basit Şeker (Monosakkarit): Hidroliz yoluyla daha küçük parçalara ayrılamayan bir karbonhidrat. Alt gruplarında aldoz ve ketozlar vardır. Gıdalardaki en yaygın basit şekerler tatlılıkları farklı seviyede olmak üzere; glikoz, früktoz, maltoz ve galaktozdur (sonuncusu sadece süt ürünlerinde bulunur, disakkarit laktoz).

    Posa: Besinlerin; sindirilemeyen, bağırsak boşalmasını kolaylaştıran kısmı. Daha çok kepekte, kuru baklagillerde, sebze ve meyvelerde bulunur. Posayı oluşturan maddeler; selülöz, lignin ve pektik maddeler gibi karbonhidratlardır.

    Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları: Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü