Eğitim Sitesi

Laik Eğitim Nedir? Laik Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Laik Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Laik Eğitim:

Din etkisinden kurtulmuş olan, bireylerin dinsel inançlarına herhangi bir biçimde karışmayan ve öğretim kurumlarındaki çalışmalar ile din işlerini birbirinden ayrı tutan eğitim.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Yardımlaşmalı Eğitim: Eğitim Politikasının temel araçlarından birisi yardımlaşmalı öğrenme olmalıdır. Bu yaklaşımda, çeşitli eğitim konularında çeşitli bilgi-beceri düzeyinde olanların birbiriyle yardımlaşabilecekleri kulüpler oluşturulur. Örneğin "Bilgisayar Yardımlaşma Kulübü", "Sorun Çözme Yardımlaşma Kulübü" gibi.

    Öğretmen: 1. Resmî ya da özel bir eğitim kurumunda çocukların, gençlerin ya da yetişkinlerin istenilen öğrenme yaşantıları kazanmalarına kılavuzluk etmek ve yön vermekle görevlendirilmiş kimse. 2. Bilgi, görgü ve yaşantısı ile belli dal ve alanlarda başkalarının yetişme ve gelişmesine yardım eden kimse. 3. Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği öğrenimi bitirerek ya da yeterlikleri kazanarak öğretmenlik yapma yetkisini elde etmiş olan kimse.

    Kişilik: Bir kişiyi başkalarından ayıran bireye özgü ve tutarlı olarak gösterilen bilişsel, duygusal ve davranışsal özelliklerin tümü.

    Değer: 1. Bir varlığın ruhsal, toplumsal, ahlaksal ya da güzellik yönünden taşıdığı düşünülen yüksek ya da yararlı nitelik. 2. Bir değişkenin ya da bilinmeyenin sayı ile anlatımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü