Eğitim Sitesi

Kyrene Okulu Nedir? Kyrene Okulu Hakkında Kısaca Bilgi

Kyrene Okulu Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kyrene Okulu:

Sokrates'in ölümünden sonra öğrencileri hocalarının adını ve düşüncelerini yaşatmak ve bu düşünceleri geliştirip eklemeler yaparak yeni boyutlara taşımak için Sokratesçi Okullar kurmuşlardır.

Kyrene Okulu, Aristippos'un kurduğu okulun adıdır. Kyrene okulu kurucusu Aristippos insanın her şeyden sevinç duymasını ve kendine haz verecek her şeyi yapmasını öğütler.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Muhakeme: Bir kimsenin, geçmiş yaşantılarının iki ya da daha fazlasını birleştirerek bir problemi çözmeye çalıştığı düşünme biçimi.

    Üretim: Mal ve hizmetlerin fayda sağlamak amacı ile biçiminin, yerinin ve adedinin değiştirilmesine üretim denir. Örneğin, fayda sağlamak amacı ile buğday tohumunu ekip büyüterek çok sayıda buğday elde etmek, buğdayın biçimini değiştirip un ve ekmek haline dönüştürmek, ekmeği fırından alıp satmak amacı ile pazara (bakkala, markete) taşımak birer üretim faaliyetidir.

    Adcılık (nominalizm): Genel kavramların bireysel varlıklar gibi birer varlıkları olmadığını, onların birer sesten, addan ibaret olduğunu savunan felsefi görüş.

    Vasıfsız: Niteliği olmayan, niteliksiz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü