Eğitim Sitesi

Kuvars Nedir? Kuvars Hakkında Kısaca Bilgi

Kuvars Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Kuvars:

Kumlama işleri ve aşındırıcılarda kullanılan billurlaşmış (kristalleşmiş), silis türlü dişli kum.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kuvars:

Billurlaşmış silisin doğada çok yaygın bir türüdür. Düzgün ve temiz olan kuvars kristalleri optik ve elektronik sanayilerinde kullanılmaktadır. Ayrıca süs taşı olarak da kullanılmaktadır. Kuvars kristalleri elektronik sanayinde frekans kontrol asilatörerinde ve frekans filtrelerinde kullanılmaktadır. Süt kuvars ve camsı kuvars ise öğütülerek ve hazırlama işlemlerinden geçirilerek cam, deterjan, boya, seramik, zımpara, dolgu ve metalurji sanayilerinde kullanılmaktadır. Cam sanayisinde kristal eşya ve züccaciye imalatında,seramik sanayisinde ise sır frit yapımında, yer ve duvar karosunda, izolatör, elektro-porselen, glazur, sofra eşyası ile vitrifiye seramik yapımında kullanılmaktadır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kuvars:

Billurlaşmış silisin doğada çok yaygın bir türü.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    İmar Durumu: Bir arsanın imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğini bildiren ve belediyece düzenlenerek isteği üzerine arsa sahibine verilen belge.

    İşe Başlama Emri: Kişi veya kuruluşa bir projedeki sözleşmesi ile ilgili olarak işe başlama yetkisi veren belge ve / veya an.

    Alın Duvarı: Bir beşik çatıda damlalık aşığına bitişik olan duvar parçası. Alın duvarı merteklere dik doğrultudadır.

    Saçak: 1. Bir şeyin kenarı boyunca sarkan püskül gibi teller; halının iki başında, çözgü ipliklerinin kesilmesinden arta kalan uçlar. 2. Çatının binadan dışarı taşan bölümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü