Eğitim Sitesi

Kütleçekimsel Mercek Nedir? Kütleçekimsel Mercek Hakkında Kısaca Bilgi

Kütleçekimsel Mercek Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kütleçekimsel Mercek:

Kütleçekiminin ışığı bükme özelliği nedeniyle, uzaktaki bir ışık kaynağının görüntüsünde oluşan bozulma.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Gama Işınları: 0,01 nanometreden (1 nanometre = 10 üstü -9 metre) daha küçük dalga boylu ışınlardır. Bir atom çekirdeğinin çapından daha küçük dalga boylu dalgalar içerir. Bu elektromanyetik tayfın en yüksek enerjili ve frekanslı bölgesidir. Şiddetli nükleer tepkimeler sırasında oluşur.

    Manyetosfer: Bir gezegenin manyetik alanının kapsadığı bölge.

    Satürn Gezegeni: - Güneş sisteminin 2. Büyük gezegenidir. - Kütlesi % 94 hidrojen ve % 6 helyumdan oluşur. - En düşük yoğunluktaki gezegendir. - Soğuk bir gezegendir. - Gezegen yüzeyinde beyaz lekeler vardır. - Satürn'ün etrafındaki halkalar, evrende serbest halde dolaşan küçük meteor ve buz parçaları gibi değişik cisimlerin Satürn'ün çekim alanına yakalanması sonucu olmuştur.

    Odak Uzaklığı: 1- Odak uzaklığı = Açıklık (mm) * Odak Oranı olarak tanımlanabilir. Ya da mercekten veya birinci aynadan itibaren teleskobun odak noktasına kadar olan uzaklığıdır. Odak uzaklığı uzun olan teleskopların gücü daha fazla olup, elde edilen görüntüde daha büyüktür. 2- Bir optik düzenekte ayna veya mercekle görüntünün oluştuğu odak noktası arasındaki uzaklık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü