Eğitim Sitesi

Küreselleşme Nedir? Küreselleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme:

Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme:

Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme:

Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Küreselleşme:

Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Teşekkülü: Turizm teşekkülleri turistik mal ve hizmetlerin üretimi, satışı, finansmanı ve yönetimi ile ilgili faaliyetleri koordine ederek örgütlendiren kuruluşlardır. Turizm teşekkülleri üç grupta yer alır. 1. Turizm kamu teşekkülü. 2. Turizm teşekkülü. 3. Turizm işletmeleri.

    Kültür Varlığı: Tarih öncesi ve tarihî devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili, yer üstünde, yer altında ve su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklar.

    Time Cancel: Rezervasyon yaptıran kişinin belirlenen saate Kadar (genellikle saat 18:00) gelmemesi halinde rezervasyonunun iptal edilmesi.

    Tanıtma Gezisi: Tur operatörleri, seyahat acentaları ve havayolları mensupları için düzenlenmiş ücretsiz veya indirimli tarife ile yapılan ve konuklara bir ülke ya da bölgeyi tanıtmak ve böylece turist akımını artırmayı amaçlayan gezi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü