Eğitim Sitesi

Kültürel Yozlaşma Nedir? Kültürel Yozlaşma Hakkında Kısaca Bilgi

Kültürel Yozlaşma Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kültürel Yozlaşma:

Toplum üyelerinin kendi kültürlerini, temel kurumlarını ve davranış örüntülerini kaybedip diğer toplumların kültür değerlerini kabul etmeleri durumu.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Zihin(İntellekt): Anlama ve bilgi edinme,düşünme gücü. Anlık. Duyu ve istençten ayrı olarak düşünülen bilme yetisi, akıl yürütme, yargılama ve anlama gücü.

    Varoluşçu Tedavi: Varoluşçu terapide insanlar, toplum tarafından kişiliksizleştirilmiş, yaşamlarının anlamını yitirmiş ve yabancılaşmış olarak kabul edilirler. Varoluşçu terapi, hastalarının varoluşun anlamını keşfetmelerine ve yaşam, ölüm, özgür irade gibi büyük sorularla cesaretle yüzleşebilmelerine yardım etmeye çalışır. Varoluşçu terapistler, insanların yaşamlarının geçmiş yaşantılarınca mutlak olarak belirlenmediğine ve insanların kendi kaderlerini belirleme şanslarının olduğuna inanırlar.

    Refleks: 1- Dıştan gelen uyarıcılar karşısında aniden gösterilen istem dışı tepkilere refleks denir. 2- Belirli bir uyarıcıya gösterilen oldukça hızlı, tutarlı ve öğrenilmemiş davranış, tepki. Normal olarak bilinçli olmayıp istemli kontrole tabi değildir. 3- Doğuştan, otomatik, ani ve organizmayı korumaya yönelik davranış.

    Hipnoz: Sözle, bakışla ya da yardımcı nesneler kullanarak telkinle oluşturulan yapay uyku halidir. Hipnoz görünüşte uykuya benzeyen, ancak kişinin, hipnozu yapanın etki ve telkinlerine açık, çevrenin etkilerine karşı kapalı olduğu bir durumdur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü