Eğitim Sitesi

Kültür Varlıkları Nedir? Kültür Varlıkları Hakkında Kısaca Bilgi

Kültür Varlıkları Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kültür Varlıkları:

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi ya da tarihi devirlerde sosyal yaşama konu olmuş bilimsel ve kültürel açıdan özgün değer taşıyan yer üstünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklar.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kültür Varlıkları:

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, d in ve güzel sanatlarla ilgili olan yer üs tünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınamaz varlıklardır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kafeşantan / Cafe: Sahne sanatçılarının çalışabildiği, asıl olarak müşterilerine çay, kahve, gazoz, meyve suyu gibi meşrubat verilmekle beraber şarap, bira gibi içkilerin de satışı yapılabilen müzikli-içkili veya içkisiz eğlence yeri.

    Durum Analizi: 1) Kurumun, "Neredeyiz?" sorusuna cevap arama çalışmasıdır. 2) Kurumun iç ve dış çevre şartlarını ve ilgili tarafların görüşlerini gösterir, fotoğrafın ayrıntılı ve net olarak çekilmesi ve değerlendirilmesidir.

    Aynî Yardım: Mal veya eşya olarak yapılan her türlü yardım.

    Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi: Kanun ve tüzüklerin emrettiği diğer ilanlar ve mahkemeler, resmi daireler ve kamu tüzel kişileri tarafından ticaret işleriyle ilgili olarak verilen ilanlar ve iflas memuru tarafından hazırlanan iflas ve konkordatoya ait kazai kararları yayınlayan gazete.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü