Eğitim Sitesi

Kullanıcı Adı Nedir? Kullanıcı Adı Hakkında Kısaca Bilgi

Kullanıcı Adı Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Kullanıcı Adı:

Yetkili bir kullanıcının bilgisayar sisteminde bir oturumu açmak ve kaynaklara ulaşabilmek için girmesi gereken, genellikle isim, soyadı ve girilen ismin baş harfleri ile bir veya bir kaç sayıdan oluşan kalıcı bir kod.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Yeni Basım / Yeni Baskı (reprint - reissue): 1. Orijinal basımdan sonra yapılan ancak aynı yazı biçimi ve aynı içeriği kullanan kitap, (reprint). 2. Bir eserin yeni bir biçimde veya yeni bir fiyatla yeniden basılması (reissue). Ana metin değişmediği için ilaveli veya gözden geçirilmiş yeni basımdan (new edition) farklıdır.

    Web Sitesi: Bir web sunucusuna yüklenmiş bir grup birbirine bağlı web sayfasıdır ve tarama yazılımı olan internet kullanıcıları tarafından günün 24 saati ulaşılabilir.

    TOC (İçindekiler Tablosu): Bir kitabın bölüm başlıkları ve diğer bölümlerinin ya da dergi içindeki makalelerin hangi sayfalarda başladığını gösteren liste. Sadece “içindekiler” olarak da tanımlanır.

    Yazar (Author): Bir belgeyi yazan veya düzenleyen kişi (ler) veya kuruluş (lar). Bilgi ararken yazarın adından da tarama yapmak bir arama seçeneğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü