Eğitim Sitesi

Küçültme Eki Nedir? Küçültme Eki Hakkında Kısaca Bilgi

Küçültme Eki Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Küçültme Eki:

Üzerlerine geldiği ad soylu kelimelerin anlamına küçüklük, azlık, sevgi, şefkat kavramları katan ekler. Türkçenin bu kavramları sağlayan ve hepsi de vurgulu olan ekleri şunlardır: +ca (seyrek+çe); +cık (kimse+cik), +cak (yav+ru+cak), +cağız (adam+cağız), +rak (az+rak) vb.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Terim Anlamlı Sözcükler: Bir bilim, sanat, meslek dalıyla ilgili özel ve belirli bir anlamı olan sözcüklere terim denir. Terimler kesin anlamlı sözcüklerdir. Bu yüzden anlamları herkese göre aynıdır. Örnek: Tümce, sıfat, zamir (dil bilgisi), açı, üçgen, doğru (matematik)

    Cümlenin Ögeleri: Cümlede bir duyguyu, bir düşünceyi, bir hükmü tam olarak anlatabilmek için kullanılan kelimelerin cümle bilgisinde aldıkları adlar. Cümlenin ögeleri temel ögeler ve yardımcı ögeler olmak üzere başlıca ikiye ayrılır. Temel ögeler: özne, fiil, nesne, tümleç ve zarftır. Yardımcı ögeler: "cümle dışı ögeler" diye de adlandırılan ünlem ve bağlaçlardır.

    Soyut Ad: Varlığı düşünce yoluyla kabul edilen ve söylendiğinde, zihinde belli bir görüntü veya tasavvur uyandırmayan kavramın adı: Soy, ün, hayal, korku vb.

    Mimik: İletişimde yüz hareketleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü