Eğitim Sitesi

Küçük Altılı Nedir? Küçük Altılı Hakkında Kısaca Bilgi

Küçük Altılı Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Küçük Altılı:

Arasında Dört perde (3 Tam, 2 Yarım) bulunan Altılı Aralığına "Küçük Altılı" denir. (Do Majör dizisinde Si-Sol, Mi-Do ve La-Fa seslerinin aralıkları Küçük Altılıdır.)

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Kantat: 1- Başlangıçtaki anlamına göre söylemek, "teganni" edilmek için yazılmış parça. Bugünkü anlamına göre, operada olduğu gibi, metni bir olayı bir konuyu anlatan, fakat sahnede oynamak için hazırlanmamış, bir ya da birkaç solo şarkıcı ve orkestra (ve bazı kere de koro) için yazılmış yapıt. 2- İki ya da daha çok ses için yazılmış dramatik şarkı türü. 17. yüzyılda sürekli bas eşliğinde bir sesin okuduğu dramatik şarkı. Sonradan aryalar ve resitatifler de eklenerek daha çok çalgı ve daha çok ses için düzenlenen, dekor ve kostüm gerektirmeyen bir mini operaya dönüşmüştür. Cantata (İt.).

    Rast: Klasik Türk müziğinde bir makam.rast perdesinde rast 5lisinin,neva perdesindeki rast4lüsüyle birleşmesiyle oluşan ve çıkıcı seyre sahip basit makamdır.içinde seyir esnasında segahta ve dügahta asma kalışlar yapılır. Çıkıcı bir makamdır.

    Quatre Notes Contre Une: Bire karşı dört nota kullanarak yapılan iki partili kontrpuan.

    Nighty Night: Amuda kalktıktan sonra, diğer eli yerden çekerek tek el 4-5 tur dönmek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü