Eğitim Sitesi

Kubbe Ayağı Nedir? Kubbe Ayağı Hakkında Kısaca Bilgi

Kubbe Ayağı Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Kubbe Ayağı:

Kubbeyi taşıyan ayaklardan her biridir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Tempera: 1- Tutkallı su ile madeni boyaların karıştırılmasıyla yapılır. Kuruyunca matlaşır, üzerine vernik sürdükten sonra renkler yeniden parlaklık kazanır. Yağlı boya bulunmadan önce Avrupa resim sanatında tempera kullanılmıştır. 2- Boyar maddenin tutkallı suyla, genellikle de yumurta akıyla karıştırılmasıyla elde edilen bir boya türü ve bu boya kullanılarak yapılmış resim. Tempera Ortaçağ'da sık kullanılmış, 15. yy'dan sonra yağlıboya resmin gelişimiyle birlikte ortadan kalkmıştır.

    Klasik: 1. Üzerinde çok zaman geçtiği hâlde değerini yitirmeyen, türünde örnek olarak görülen eser veya sanatçı. 2. Her zaman için beğenilen, modası geçmeyen, eskimeyen eserlere verilen ad. 3. Ülküsel bir güzellik düşüncesinden kalkan, ölçü ve düzene dayanan üslup. Arkaik ve barok üslûplar arasındaki aşama. 4. Her zaman için beğenilen, örnek olacak yetkinlikte yapıt.

    Pop Art: 1. 1950 ve 1960'larda önce İngiltere'de sonra ABD'de birbirinden bağımsız olarak ortaya çıkan ve kitle kültürünün imgelerini kullanan sanat akımı. 2. Endüstri toplumunun günlük tüketim eşyalarını kitlesel iletişim çağının teknikleriyle betimleyen sanat akımı.

    Dolmen: Tarih öncesine ait, mezar olarak kullanıldığı anlaşılan, kabaca yontulmuş iki dikey taş üzerine yatay olarak yerleştirilmiş bir taştan oluşan yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü