Eğitim Sitesi

Ktenoforlar Nedir? Ktenoforlar Hakkında Kısaca Bilgi

Ktenoforlar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ktenoforlar:

Vücudu jel biçiminde bir kümeyi saran iki tabakalı hücreden olan deniz hayvanlarıdır. Dış yüzünde tarağa benzer biçimde sekiz kirpik sırası vardır. Hayvan suda bunlarla hareket eder.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Endodermis: Bir sıralı hücre tabakasıdır ve köklerde bulunur. Nadiren gövde ve benzeri organlarda da görülebilir. Genç hücrelerin radyal çeperlerinde ince bir şerit halinde süberin ve lignin karışımı bir madde birikir ve daha sonra bu şerit alt ve üst çeperlerde de oluşur. Endodermiste görülen bu süberin şerite kaspari şeridi (casparian strip) denir. Kaspari şeridini genç dikotiledon köklerinde görürüz. Monokotiledon bitkilerde endodermisteki süberin birikimi daha özel bir şekil gösterir. Hücrelerin içe ve yanlara bakan radyal çeperlerindeki birikim daha fazladır. Böylece at nalı şekli dediğimiz özel şekil ortaya çıkar.

    Kanserojen: Doğrudan ya da dolaylı yolla kansere yol açan etmen.

    Vejetasyon: 1. Bitkinin tohumdan gelişip tekrar tohum verecek hale gelene kadar geçen dönemi. 2. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak oluşan bitki örtüsü. 3. Bitkilerin sınıflandırılmasındaki, yöreleri gözetmeksizin fizyonomik ve ekolojik bakımdan bir bölgedeki bitki örtüsü. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak bulunan bitki örtüsü.

    Kimus: Mideden ince bağırsağa geçen yarı sindirilmiş haldeki besin maddeleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü