Eğitim Sitesi

Kserofitler Nedir? Kserofitler Hakkında Kısaca Bilgi

Kserofitler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kserofitler:

Kurakçıl bitkilerdir. Çok az su içeren topraklarda yaşamaya uyum gösteren yukka ve kaktüs gibi bitkiler.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Kserofitler:

Kurak koşullarda yaşamlarını sürdürebilen, bitkiler grubuna verilen isimdir. Ancak bir bölge için kserofit olan bitki, daha kurak bir bölge için, mezofil bitki olarak tanımlanabilir. Kserofitler, morfolojik ve fizyolojik özellikleri yönünden, birbirlerinden büyük farklılıklar gösterirler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Metagenez: 1. Döl değişimi, eşeyli ve eşeysiz üremenin birbirini takip ettiği üreme döngüsü. 2. (Yun. meta=sonra, Yun. genesis = soy,): Eşeysiz döl ile eşeyli dölün birbirinin arkasından gelmesi biçiminde olan bir tip döl değişimi. 3. Eşeyli ve eşeysiz üremenin döngüsel olarak birbirini takip ettiği üreme sistemi, döl değişimi.

    Ayrıştırıcılar: Bazı bakteri ve mantarlar (cıvık mantar, küf mantarları ve diğerleri) bu gruba girer. Ayrıştırıcı canlılar, canlı atıkları ile toprağa düşen ölü bitki ve hayvan dokularını parçalar. Böylelikle kendi enerji ve besin ihtiyacını sağlarken, bitkiler için gerekli birçok maddeyi (mineral) toprağa verir. Topraktaki madensel tuz oranının da artmasını sağlar. Böylece bu atık maddelerin doğada birikimini engeller, tekrar kullanılmasına olanak verir

    Metanefridyum: Sölom boşluğuna açılan boşaltım tüpçükleri.

    Gonopor: Eşey açıklığı, eşey organlarının vücut dışına açıldığı delik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü