Eğitim Sitesi

Kron Nedir? Kron Hakkında Kısaca Bilgi

Kron Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kron:

Taç.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Kron:

Dişin diş minesi ile kaplı bölümü. Aynı zamanda, diş eti çizgisinin üzerindeki doğal dişin tamamının ya da önemli bır kısmının restorasyonu anlamına da gelir.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Sement: Diş kökünün etrafını kaplayan kemiksi, çok ince tabaka.

    Cinsel Organ Siğilleri ( Kondiloma ): Cinsel ilişkiyle geçen, akuminata olarak da bilinen ve çok yaygın olabilen lezyonlardır. Sıklıkla anogenital bölgede lokalize ıslak ve kaşınan yumuşak kitlelerdir.

    Gut: 1- Organizmadaki ürik asidin atılmayarak vücudun bazı yerlerinde, özellikle ayak başparmağında, topuk ve eklem yerlerinde birikmesinden ileri gelen, ağrı ve şişlerle ortaya çıkan hastalık, damla hastalığı, nikris. 2- Protein metabolizmasına bağlı, dokularda ürik asit birikmesiyle ortaya çıkan bir hastalık.

    Hamam: Orta Doğu kültürlerine ait geleneksel bir yıkanma ve temizlenme tesisidir. Kadın ve erkekler için ayrı hamamlar vardır. Hamam içinde küçük odalar bulunur. Hamam görevlileri ziyaretçiler ile bire bir ilgilenip kişilerin temizlenmelerinde yardımcı olurlar. Hamamlarda sabunla yıkanmak esastır. Hamam, vücuttaki toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynar. Yalnız yıkanabilineceği gibi küçük gruplar halinde de yıkanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü