Eğitim Sitesi

Kramp Nedir? Kramp Hakkında Kısaca Bilgi

Kramp Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kramp:

Kas veya kas grubunun aniden istem dışı ağrılı kasılma.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kramp:

Sporcuların bir veya birden fazla kas demetinde yetersiz kan dolaşımı, tek taraflı çalışma sonucu görülen ağrılı kasılma.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Kramp:

Bir grup kasın veya bunun bazı liflerinin istem dışı az çok sürekli, ağrılı ve düzensiz kasılması.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Kolesterol: 1- Kolesterol, karaciğerde üretilen ve vücudumuzun tüm hücrelerinde bulunan yağ benzeri bir maddedir. Halk arasında iyi kolesterol olarak bilinen HDL, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken kötü kolesterol olarak bilinen LDL, damar iç yüzeylerinde plak oluşumuna neden olarak tıkanıklığa yol açar. 2- Hayvansal ve bitkisel yağların içerisinde bulunan, karaciğer tarafından sentez edilen bir maddedir. Kanda normalden fazla bulunması halinde, damar sertliğine neden olur, ve bazen de safra pigmentleri ile birleşerek safra taşlarının oluşumunda rol oynar.

    Esoterik: Mahrem, batını.

    Trombosit: Kan hücrelerinin en küçüğü (pulcuk, ing: platelet:) Bir yerimiz kesildiğinde pıhtı tıkacı yaparak kanamanın durmasını sağlarlar. Elektronik kan sayımı cihazlarının çıktılarında "PLT" ya da "PLATELETS" şeklinde belirtilir.

    Filaria: Omurgalı canlıların kanında ve dokularında yaşayan kıl kurdu cinsi parazit. Elefantiazis denilen rahatsızlığa neden olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü