Eğitim Sitesi

Kral Ticaret Yolu Nedir? Kral Ticaret Yolu Hakkında Kısaca Bilgi

Kral Ticaret Yolu Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kral Ticaret Yolu:

Lidyalılar kurmuştur. Sart şehrinden başlayıp Sus şehrine kadar devam etmektedir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Nevbet Vurdurmak: Türk devletlerinde kağanın çadırı önünde davullar ile bir çeşit ezgi çaldırılırdı. Buna nevbet vurdurmak denirdi. "Nevbet vurdurmak bağımsızlık, egemenlik belirtisidir."

    Mahalle: Bir kentin, bir kasabanın bölünmüş sayıldığı parçalardan her biri.

    Slayt: Yarı ya da tam karartılmış bir odada bir gösterici ile beyaz perdeye ya da duvara yansıtılarak öğretim etkinliklerinde kullanılan saydam resim.

    Sinop Baskını (1853): Sinop Osmanlı Devleti'nin Karadeniz ve Kırım'a yaptığı seferlerde üs hizmeti görüyordu. Rusya Kırım savaşı sırasında ani bir baskınla Sinop'ta bulunan Osmanlı donanmasını yaktı. Amacı; savaş sırasında Karadeniz kıyısındaki topraklarının güvenliğini arttırmaktı. İngiltere ve Fransa Kırım savaşı sırasında Osmanlının yanında yer aldı. 1856 yılında Paris antlaşması imzalandı. Bu antlaşma ile; 1 - Osmanlı Devleti Avrupa devleti sayıldı. 2 - Toprak bütünlüğü Avrupa devletlerinin garantisi altına alındı. 3 - Karadeniz tarafsız hale getirildi. Not: Bu durum Osmanlı Devleti'nin kendi topraklarını, kendi gücüyle koruyamayacak hale geldiğini ve Osmanlıların Karadeniz'deki egemenliğinin sona erdiğini gösterir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü