Eğitim Sitesi

Köşe Yansıtıcısı Nedir? Köşe Yansıtıcısı Hakkında Kısaca Bilgi

Köşe Yansıtıcısı Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Köşe Yansıtıcısı:

Radar dalgalarını geriye daha iyi yansıtabilen, iki veya daha fazla yansıtma yüzeyinin bir araya gelmesiyle oluşmuş bina köşeleri gibi doğal, ya da yapay yansıtıcı.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Haritacılık(Kartografya): 1- Haritacının yaptığı iş. 2- Harita ve bu haritalarda kullanılan işaretlerin özelliklerini araştıran, haritanın tasarım, basım ve kullanım yöntemlerini geliştirmeye yönelik araştırmalar yapan bilim dalı, kartografi

    Senkronize Gözlükler Yöntemi: Fotoğraf çiftleri ile üç boyutlu görüşüm oluşturulması için, fotoğrafları ekranda sıra ile görüntülenmesi, bu görüntüleme ile senkronize bir gözetleme sistemi yardımı üç boyutlu görüşüm oluşturulmasını sağlayan yöntem, kırpıştırma yöntemi.

    Çerçeve İşareti: Analog ölçü kameraların köşelerinde ve kenar ortalarında görülen, fotoğraf orta noktasının bulunmasını sağlayan özel işaretler, ana nokta bulucuları, ana nokta bulucusu.

    Uzay Geriden Kestirme: Uzayda üç koordinatı bilinen noktalara doğrultu ölçüleri yaparak, ya da bu doğrultuları fotoğraf üzerinde yapılan ölçülerden hesaplayarak uzaydaki bir noktanın koordinatlarının bulunması yöntemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü