Eğitim Sitesi

Korpus Luteum Nedir? Korpus Luteum Hakkında Kısaca Bilgi

Korpus Luteum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Korpus Luteum:

Olgunlaşan ve yumurtayı atan ovaryumda, ovaryum folikül hücreleri tarafından oluşturulan sarı renkli bezdir. Yumurtlamadan sonra folikülden oluşmuş bir yapı; bu yapı, hamileliğin sürdürülmesi için önemli olan hormonlar üretir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Tabiatı koruma alanları: Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan, nadir, tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlardır.

    Taksis: Göçüm hareketleri. Bir uyartıya tepki niteliğinde ve uyartının yönüne bağlı uyum hareketi. Hayvanlarda, bazı ilkel bitkilerde ve kara yosunları ya da eğreltilerin erkek eşey hücrelerinde görülür.

    Saprofit: 1. Ölü organizma ya da atık organik maddeleri ayrıştırarak besin sağlayan organizma. Çürükçül. Ayrıştırıcı. 2. Karbon ve enerjisini ölmüş organik maddelerden gelen besin maddelerini absorblayarak elde eden bir organizma. 3. Doğada ölmüş ya da çürümekte olan maddeleri hücre dışı enzimleri ile ayrıştırarak beslenen ve bu maddelerin besin içeriklerini bitkiler tarafından tekrar kullanılabilir yapıya dönüştürerek toprak yapısının iyileşmesini sağlayan mantar ve bakteriler. 4. Ölü canlılar veya organik maddeler üzerinden beslenen, çürükçül, ayrıştırıcı.

    Grip Hastalığı: Grip virüsleri, genetik materyali RNA olan üst solunum yollarına etki eden, hava yoluyla bulaşabilen virüslerdir. Grip, virüs enfeksiyonu olduğu için antibiyotik ile tedavi edilemez. Doktor kontrolü altında 3-5 gün istirahat edilmesi gerekir. Bol sıvı tüketilmesi, salgıların dışarı atılmasını sağladığından iyileşmeyi hızlandırır. Grip virüsleri çok hızlı değişime uğradığından aşı ile kazanılan bağışıklık yeni virüsler için etkisiz kalmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü