Eğitim Sitesi

Koro Nedir? Koro Hakkında Kısaca Bilgi

Koro Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Koro:

Kiliselerde apsisin önünde yer alan bölüm.

 

Tiyatro Terimi Olarak Koro:

Eski Yunan tiyatrosunda bir grup erkek ve kadından kurulu şarkıcılar topluluğu. Oynanan eserin konusuna da katılırlar ve eserdeki olaya karşı, toplumun duygu ve düşüncelerini temsil ederlerdi. Hayvanlar, ağaçlar, bulutlar yerine sembol olarak kullanıldıkları da olmuştur.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Koro:

1- Çoksesli bir müzik parçasının bir grup tarafından hep bir ağızdan söylenmesi. Başlıbaşına çocuk, kadın ve erkeklerden oluşur ve bazen de karışıktır.

2- Tek veya çok sesli olarak yazılmış bir müzik eserini uygulamak için bir araya gelen topluluk.

3- Çeşitli insan seslerinin gruplar halinde şarkı söylediği müzik topluluğu.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Monokrami: Bütün görsel sanatlar ve mimarlıkta tek renklilik. Yalnızca siyah ve çeşitli gri tonları kullanılarak yapılabileceği gibi, aynı rengin tonlarıyla da gerçekleştirilebilir. Polikromi (çok renklilik) sözcüğünün karşıt anlamlısıdır. (Monochromy)

    Modern: Geleneksel olmayan, çağdaş görüşü ifade eden.

    Dayanma Ayağı: Yüksek yapılarda ana duvarlara binen yapı ağırlığını karşılamak üzere en çok yük binen yere, duvara dik olarak örülen dayanma duvarı.

    Portre: 1. Resim sanatında genel olarak bir insan figürünün sadece omuzlardan itibaren yüzünün konu aldığı resimler. 2. İnsanı gerçekçi anlayışla betimleyen, resim, heykel, fotoğraf vb. 3. Bir kimsenin yağlı boya, sulu boya, kara kalem vb. bir yolla yapılmış resmi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü