Eğitim Sitesi

Körkasa Nedir? Körkasa Hakkında Kısaca Bilgi

Körkasa Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Körkasa:

Bir kapı veya pencere kasasını ya da telaroyu tutturmak üzere alta, sonradan görünmeyecek şekilde konulan kasa veya telaro.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kesit: Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.

    Dubleks(Dublex): İki katlı, ikinci katına içten merdivenle çıkılan konut.

    Tasarım: 1. Tasarlamak işi veya tasarımlanan biçim. 2. Bir tasarlama eylemi sonucunda ortaya çıkan ve yapıtın gerçekleştirilmesi sırasında yönlendirici olan proje, çizim, maket gibi ürünlerin tümü. 3. Dizayn.

    Davlumbaz: Mutfaklardaki yemek kokularının ve buharının dışarıya atılması veya bir karbon filtre konularak havanın temizlenmesi amacıyla kullanılır. Kullanım esası bakımından ankastre tipi mutfak aspiratörlerine benzerlik gösterirler. Yalnız teknolojik bakımdan gelişmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü