Eğitim Sitesi

Kordata Nedir? Kordata Hakkında Kısaca Bilgi

Kordata Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kordata:

Omurgalıların en ayırıcı özelliği, vücutlarının sırt kısmında birbirini takip eden omurlardan yapılmış bir omurgaya sahip olmalarıdır. Bu yapıdan dolayı bu gruba dâhil olan canlılar, omurgalı (kordata) olarak adlandırılır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ovipar: Yumurtasını vücut dışına bırakarak çoğalan.

    Biyosfer: 1. Canlı organizmaların birbirleri ile ilişkilerinin sürdüğü, Dünya'da bütün canlıların yaşadığı 16-20 km kalınlığında hava, su ve kayaç katmanlarından oluşan yeryüzü örtüsü. Biyosferin deniz seviyesinden 8-10 km'si atmofere, 8-10 km'si okyanusların dibine doğru uzanır. 2. Yeryüzünde canlı organizmalar tarafından işgal edilen hava, toprak ve su katlarının tümüdür. 3. Canlı yaşamına uygun, okyanus derinlikleri ile atmosferin 10 000 metre yüksekliğine kadar olan tabakasına biyosfer denir. 4. Canlı organizmaların birbirleriyle ilişkilerinin sürdüğü kayaç, su ve hava katmanlarından oluşan yeryüzü kuşağı.

    Juvenil Hormonu: Deri değiştirme esnasında gençlik morfolojisini koruyan bir artropod hormonudur. Yokluğunda ergine ergine doğru bir metamorfoz başlar.

    Dormansi: Bazı bitkilerin tohumları, kışı kar altında, soğukta geçirir. Büyüme ve gelişmenin askıya alındığı metabolik hızın çok düşük olduğu durgunluk hâline dormansi denir. Tohumlarda da kışın dormansi durumu görülmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü