Eğitim Sitesi

Konya 2002 Nedir? Konya 2002 Hakkında Kısaca Bilgi

Konya 2002 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Konya 2002:

Sap 90-100 cm boyunda beyaz başaklı, kılçıklı, kırmızı sert danelidir. Kışa ve yatmaya dayanıklı, kurağa hassas olup orta erkenci alternatif bir çeşittir. Dane rengi kırmızı ve iridir. 1000 dane ağırlığı 39-44 g arasında ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Vratza: Bulgaristan orijinli, kılçıksız, beyaz kavuzlu, kışa, paslara, mantara dayanıklı, uzun, sert yapılı, bin dane ağırlığı 40 gr. civarında, Trakya ve Marmara Bölgeleri için uygun bir ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

    Acente: Mali veya ticari bir kuruluşun şubesi ve geniş anlamda tüccarın vekili veya temsilcisi olup, onun adına mesleğin yürütülmesine ait her türlü hukuki işlemleri yapmaya yetkili kimse.

    Karışık Tomurcuk: Bazı çiçek tomurcuklarında çiçekli sürgünler oluşmaktadır. Bu tomurcuklara da karışık tomurcuk denilmektedir. Çiçek ve yaprakların bir arada olduğu bu tomurcuklar da, ayvada olduğu gibi bir tek çiçek, ya da elma, armut ve kivide olduğu gibi 5-8 çiçek bulunmaktadır. Çiçek tablası üzerinde dıştan içe doğru çanak yapraklar, taç yapraklar, erkek organlar ve dişi organ bulunur.

    Bolluk: Gerekli bütün malların sıkıntıya düşmeksizin ve pek çok bulunduğu ekonomik durum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü