Eğitim Sitesi

Konum Tabanlı Servisler Nedir? Konum Tabanlı Servisler Hakkında Kısaca Bilgi

Konum Tabanlı Servisler Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Konum Tabanlı Servisler:

Cep telefonu kullanıcılarının "neredeyim?" , "yakınımda neler var?" ve "oraya nasıl ulaşırım?" sorularına, coğrafi konum bilgisini kullanıp en uygun cevaplar sunan servislerdir. (Örn: En yakın hastane, haritada göster gibi)

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution): Bir televizyonun ya da monitörün herhangi bir çevirme işlemine gerek kalmadan desteklediği en yüksek çözünürlüğü anlatmak için kullanılan terimdir. Tanımlı yerleşik çözünürlükten daha düşük ya da yüksek çözünürlükteki resimlerin gösterilmesi için, sinyallerin bir dijital çevirme işleminden geçmesi gerekmektedir. Örneğin, 1080i yerleşik çözünürlüğe sahip bir televizyon, 480p bir resmi düzgün göstermek için gelen resim sinyali bilgisini içindeki video çeviricisinden geçirip yükselttikten sonra gösterir. Eski tip CRT televizyonlar birden çok yerleşik çözünürlüğe sahip olabilirken, düz ekran televizyonların sadece bir yerleşik çözünürlüğü vardır.

    Talk Time (Konuşma Süresi): Kablosuz bir aracın, batarya gücünü tüketmeden önce, belirli bir iletim işleminde kullanıldığı süre (telefon görüşmeleri, veri gönderme ve alma). Konuşma süresi, saat ve dakika cinsinden ifade edilir ve iletim daha fazla güç gerektirdiği için bekleme süresinden daha kısadır.

    Filtre Temizliği Göstergesi: Bu yararlı gösterge, elektrik süpürgelerinde filtre dolduğunda ve temizlenmesi gerektiğinde yanar.

    Thru-the-Wall (Duvarın İçinden Geçen) Model: Bu çok yönlü ve enerji verimli modeller, duvarda kendine ayrılan bir deliğe sığacak şekilde tasarlanmış olup hem ev uygulamaları hem de küçük ticari uygulamalar için idealdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü