Eğitim Sitesi

Konu Başlığı (Subject Heading) Nedir? Konu Başlığı (Subject Heading) Hakkında Kısaca Bilgi

Konu Başlığı (Subject Heading) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Konu Başlığı (Subject Heading):

Kitap, DVD gibi bir kaynağın ve veri tabanı ya da kataloğun konusal içeriğini açıklayan kelime veya deyim. Kütüphanede Library of Congress Konu Başlıkları kullanılmaktadır.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Mikrofilm (Microfilm): Basılı materyal sayfalarının bir selüloz film rulosu üzerine konmuş mikro fotoğrafları olup bir mikrofilm okuyucu makine ile okunabilir. Standart olmayan ya da kırılgan formatlarda bulunan malzemeler ve çok kullanılma nedeniyle zarar görme riski taşıyan popüler magazinler genellikle mikrofilm formata aktarılır.

    Açık Raf - Açık Depo Sistemi (Open Access): Kapalı raf (kapalı depo) sisteminin tersi olup kullanıcıların kitap raflarına serbest erişimini tanımlar. Kullanıcılar, okumak veya ödünç almak istedikleri kitapları raflardaki yerlerinden kendileri alabilirler.

    Ciltli: Kumaş veya deri ile kaplanmış cilt.

    Sözlük: Belirli bir dilde alfabetik olarak dizilmiş sözcükleri ve her bir sözcüğün anlamı, etimolojik kaynağı, söyleniş biçimi gibi bilgileri sunan veya belirli bir dilde alfabetik olarak dizilmiş sözcüklerin bir başka dildeki karşılıklarını gösteren (ayrıca "leksikon" olarak da bilinir) kitaptır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü