Eğitim Sitesi

Konservatuvar Nedir? Konservatuvar Hakkında Kısaca Bilgi

Konservatuvar Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Konservatuvar:

Müzik ve sahne sanatlarında sanatçı yetiştiren bir yükseköğretim kurumudur. Örneğin, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ankara Devlet Konservatuvarı veya İstanbul Teknik Üniversitesi İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Konservatuvar:

Müzik, tiyatro ve bale öğretiminin yapıldığı okullar. İlk konservatuar Napoli'deki San Maria di Loretodur. Sonra Almanya'da da böyle bir okula ihtiyaç duyulmuş ve 1775'te Württemberg'de ilk konservatuvar kurulmuştur. Fransa'da ilk olarak 1795'te Paris'te kurulmuştur. Sonra bu okullar bir çok şubeye ayrılmış, şan ve bazı müzik aletleri için özel konservatuvarlar kurulmuştur. Dünyanın en büyük konservatuvarları ve açılış tarihleri şunlardır: Londra'da "Royal Academy of Music" (1823), "Bruxelles Şehir Konservatuvarı" (1830), İspanya'da "Maria Christina Konservatuvarı" (1830), Macaristan'da "Milli Konservatuvar" (1834), İsviçre'de "Genfer Konservatuvarı" (1836), Amerika'da "New England Konservatuvarı" (1953) ve "Musical College in Chicago" (1867).

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Tezsiz Yüksek Lisans: Üç yarıyıldan oluşan, tez hazırlanmadan bitirilen yüksek lisans programı. Lisans mezunu olan kişilere mesleki konuda derin bilgi kazandırmayı ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermeyi amaçlayan programdır. Pek çok alanda yapılabilen tezsiz yüksek lisans özellikle, Fen Edebiyat Fakültesi mezunları tarafından öğretmen olabilmek için tercih edilmektedir.

    Dekan: Üniversitelerde sadece bir fakültenin yönetiminden sorumlu profesör.(ÖR: Mühendislik Fakültesi Dekanı)

    Bachelor of Science(BS, BSc): Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

    Çalışan Öğrenci Uygulaması: Öğrenciler, bir yandan eğitimlerini sürdürürken diğer yandan üniversite içinde çalışma fırsatına sahiptirler. İlgi ve becerileri doğrultusunda, Çalışan öğrenci programına başvuran öğrenciler eğer üniversite içerisinde çalışmak isterlerse, ihtiyaçlar ve uygunlukları ölçüsünde değerlendirilirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü