Eğitim Sitesi

Koma Nedir? Koma Hakkında Kısaca Bilgi

Koma Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Koma:

Bazı hastalıklar sırasında görülen anlama, duyma ve hareketin büsbütün veya az çok kaybolmasıyla beliren derin dalgınlık durumu.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Koma:

1- Makamsal müzikte bir tam sesin dokuzda biri. En küçük ses birimi. Mikro aralık. Bir tam sesin dokuzda biri değerinde çok küçük aralık. Komma (Yun.).

2- İki tam ses arasındaki dokuz küçük sesin her birine verilen isimdir.

3- Eski Yunanlarda, eşit olmayan iki ses arasında kulakla seçilebilecek en küçük aralık.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Koma:

Bazı hastalıklar sırasında görülen anlama, duyma ve hareketin büsbütün veya az çok kaybolmasıyla beliren derin dalgınlık durumu.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Düşey İşaretlemeler: Yol kaplaması dışına dikilen direk ve benzeri elemanlara monte edilen trafik işaret levhaları ile diğer trafik kontrol elemanlarıdır.

    Otobüs: Yapısı itibariyle sürücüsünden başka en az 15 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu taşıtlara otobüs denir. Troleybüsler de bu sınıfa dâhildir. Otobüs kullanan şoföler src1 veya src2 belgesi ile psikoteknik değerlendirme merkezinden psikoteknik raporu almaları zorunludur. Büyük otobüsler de yaş şartı 26 dır.

    Stabilize: Silindirle sıkıştırılarak düz duruma getirilmiş yol.

    Göçük: 1- Çökmüş, göçmüş yer. 2- Çökmüş, kaymış toprak, çöküntü, yıkıntı. 3- Kaya veya cevherin kendi kendine yer altına doğru çökmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü