Eğitim Sitesi

Kolonya Nedir? Kolonya Hakkında Kısaca Bilgi

Kolonya Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kolonya:

Hafif kokulu ispirtolu sıvı.

 

Kimya Terimi Olarak Kolonya:

Etil alkolün hacimce %80'lik çözeltisine kolonya denir. Kolonya yapılırken etil alkol çözeltisi içerisine limon, zambak gibi maddelerin özleri koyularak çeşitli kolonyalar elde edilebilir.

Kolonya yapımında etil alkol yerine metil alkol kullanımı geçici uzun süre kullanımında kalıcı körlüğe neden olabilir. Kolonya dezenfektan olarak kullanılabilir.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Salgı: 1. Salgı doku hücrelerinde üretilip dışarı verilebilen sıvı madde. 2. Hücrelerin, vücuttaki bezlerin kandan ayırıp oluşturdukları ve yeniden kana, başka organa veya dışarıya saldıkları sıvı madde, ifraz.

    Saf Döl: Genotip olarak homozigot olup kendi kendilerini döllediklerinde her zaman aynı genotip ve fenotipte bireyler oluşturan canlı. Kısaca bir karakteri belirleyen genlerin ikisi de baskın veya ikisi de çekinik ise buna saf döl (homozigot, arı döl) denir. UU, uu, BB, aa

    Gen: 1- Kromozomların yapısında bulunan ve kalıtsal karakterleri ileten madde. 2- DNA molekülünün ortalama 1500 nukleotitten oluşmuş canlının kalıtsal özelliklerinden herhangi birini taşıyan parçası.

    Semender: Semendergillerden, uzun gövdeli, dört bacaklı, kuyruklu, kertenkeleye benzeyen, birçok türü bulunan bir hayvan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü