Eğitim Sitesi

Kolluk Amiri Nedir? Kolluk Amiri Hakkında Kısaca Bilgi

Kolluk Amiri Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kolluk Amiri:

Kolluk işlevsel olarak, yasaların ve düzenlemelerin ihlali durumunda cezalandırma işlevi gören ve böylece gelecekteki muhtemel ihlalleri önlemeyi amaçlayan bir araçtır.

Kolluk kuvvetleri kolluk makamlarının işlemlerini uygulamakla yükümlü olan teşkilatlardır. İçişleri bakanı, vali ve kaymakam aynı zamanda kendi yetki alanlarının en üst kolluk amirleridir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Dizayn: Bir ürünün tamamının veya bir parçasının çizgi, şekil, renk, doku, malzemenin esnekliği veya süslemesi gibi insan duyularıyla algılanabilen özellikleri, düzenleme, tasarım.

    Ekonomi: 1. İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat. Maddi kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmamıza yardımcı olur. 2. Üretim, dağıtım, tüketim, ticaret, değişim ve bölüşüm ile ilgili etkinliklerin bütünü ile bu etkinlikleri inceleyen bir bilim dalıdır. 3. Tarım, ticaret, sanayi, hayvancılık, bankacılık, turizm, pazarlama vb işlerin genel adı. "Dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ekonomik bağımsızlık demektir."

    Ahlâk: Toplumun iyi ve doğru kabul edilen davranışları yapmak kötü ve yanlış kabul edilen davranışları yapmamaktır.

    Alternatif: Seçilebilecek bir başka yol, yöntem, seçenek, şık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü