Eğitim Sitesi

Kolit Nedir? Kolit Hakkında Kısaca Bilgi

Kolit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kolit:

Bağırsakların iltihaplanarak besinleri emememesidir. Belirtiler buğdaydaki bir protein olan glüteni beslenmeden çıkartarak yok edilebilir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kolit:

Kalın bağırsağın iltihaplanmasıyla ortaya çıkan hastalık.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Bakteri: 1. Mikroskop kullanmadan görülemeycek kadar küçük tek hücreli basit yapılı canlı. Zararlı ve zararsız olanları bulunur. 2. Toprakta, suda, canlılarda bulunan çürüme, mayalanma ya da hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, tek hücreli canlı.

    Mineral: En çok iskelette, az olarak da gövde sıvılarında ve yumuşak dokularda bulunan inorganik maddeler. Gövde çalışmasında çeşitli görevleri vardır ve gövdeye besinlerle alınması gerekir.

    Lipit: Yapı ve bazı özellikleri yönüyle yağlara benzeyen maddeler. Yağlar basit bir lipittir. Fosfolipit, lipoprotein, glikolipit gibi bileşik lipitler vardır. Kolesterol ve benzeri maddeler de lipit benzeri maddelerdir.

    Kanser: Hücrelerin, denetlenemez biçimde çoğalarak bir tümör oluşturması ve dokulara dağılarak doku düzenlerini bozup ölüme neden olmasıyla tanımlanan bir hastalıktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü