Eğitim Sitesi

Kolesistokinin Nedir? Kolesistokinin Hakkında Kısaca Bilgi

Kolesistokinin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kolesistokinin:

Onikiparmak bağırsağından salgılanan, safra kesesinin safra çıkarmasını uyaran hormon.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kolesistokinin:

İnce bağırsaktan salgılanan ve karaciğeri uyaran hormon.

 

Biyoloji Terimi Olarak Kolesistokinin:

İnce bağırsaktan salgılanan ve karaciğeri uyaran hormon.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Dekumbent: Kalkık uçlu. Yalnız dalların uç kısmı yukarı doğru yükselmiş yerde yatık olarak gelişen bitki.

    Etnobotanik: İnsanların tarih boyunca deneme-yanılma ve gözlemleriyle elde ettikleri bitki kullanılış amaçlarını inceleyen ve bitkilerden yararlanma bilgisini tespit eden bilim dalına etnobotanik denir.

    Parazitlik: 1. Asalaklık. Hem bitki hem de hayvanlar arasında görülen heterotrof beslenme tipi. Parazit, bitki ya da hayvanın vücudu üzerinde ya da içinde yaşar ve bunlardan besinin sağlar. 2. Dünyaya gelen her canlı beslenir, çoğalır ve soyunu devam ettirmeye çalışır. Canlılar yaşayabilmek için çoğu kez diğer canlılar ile yarışmak hatta savaşmak zorundadır. Kimi kendi yararına, başka canlıların zararına şeklinde adapte olmuş durumdadır. Böyle canlılar parazittir ve bu yaşama parazitlik denir. Parazit sözcüğü Yunanca para (yanında) ve sitos (besin) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Bir canlının içinde veya üzerinde onun zararına olarak yaşamaya adapte olan canlı anlamına gelmektedir. Parazit bu şekilde kendini korurken, besinini de sağlamaktadır. Üzerinde adapte olduğu canlıya konak denmektedir ve bu çoğunlukla kendisinden daha büyük bir canlıdır.

    İskelet: İnsana şekil veren, organlara desteklik sağlayan ve koruyan yapıya iskelet denir. İskelet sisteminin yapı birimi kemiklerdir. İnsan vücudu 210 kemikten oluşmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü