Eğitim Sitesi

Kök Nedir? Kök Hakkında Kısaca Bilgi

Kök Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kök:

(Eski Türkler'de) Gök rengi, gökyüzü, mavi, lacivert, yeşil, hava, sema.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Kök:

Bir sözcüğün üzerinde bulunan bütün ekler atıldığında anlamlı olarak kalabilen en küçük parçadır. Örnek : Bal, kaş, göz, el

 

Biyoloji Terimi Olarak Kök:

Bitkinin toprak altında kalan kısmıdır. Bitkiyi toprağa bağlar. Gövdenin boşlukta gelişmesine yardımcı olur. Topraktan su ve suda çözünmüş madensel tuzların alınmasını sağlar. Bazı bitkilerde de yedek besin depo eder.

 

Kimya Terimi Olarak Kök:

İyon hâlindeki atom grubu.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Kök:

Dişi çeneye bağlayan diş yapısı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Birleşik Devlet: Devleti otoritesi birliği oluşturan ülkeler birliği.

    Kuva-İ Seyyare: Batı Anadolu'da Salihli Cephesi'nde Çerkez Ethem Komutasında bulunan Kuva-i Milliye birlikleridir. Atlı milislerden oluşması nedeniyle bu ad verilmiştir. Yozgat, Bolu-Düzce-Hendek-Adapazarı ve Anzavur ayaklanmalarının bastırılmasında belirleyici roller oynamışlardır. Düzenli orduya katılmayı reddederek ayaklanmıştır. Ayaklanması İsmet Bey komutasındaki güçlerce bastırıldıktan sonra, komutanları Çerkez Ethem Yunanistan'a sığınmış, en sonunda Beyrut'ta kısa süre sonra hastalıktan ölmüştür.

    Palanka: Etrafı hendeklerle çevrilmiş, ağaç ve topraktan yapılan kale.

    Defterdar: Osmanlı Devleti'nde mali işlerden sorumlu olan Divan-ı Hümayun üyesi görevlidir. Kanunname-i Al-i Osman'a göre, padişah mülkünün vekilidir. Mali işlerin yanı sıra devletin ana arazisinin kayıtlarıyla, hazine defterlerinin korunmasından da sorumluydular. Önceleri bir defterdar varken, sonradan Rumeli defterdarı (Başdeftardar) , Anadolu defterdarı, Arap ve Acem defterdarı, İstanbul defterdarı Kıyı Bölgeleri defterdarı gibi yeni defterdarlıklar oluşturulmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü