Eğitim Sitesi

Klonlama Nedir? Klonlama Hakkında Kısaca Bilgi

Klonlama Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Klonlama:

Görüntünün bir bölümünü başka bir görüntüye ya da aynı görüntünün farklı bir alanına kopyalama işlemi. (cloning)

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Klonlama:

Bir canlı hücresinden o canlı ile aynı genetik özellikleri taşıyan yeni canlıların çoğaltılması.

 

Genetik Terimi Olarak Klonlama:

Klonlama, temel olarak, herhangi bir şeyin aynısının kopyalanması anlamına gelmektedir. Klon bireyden eşeysiz üreme yoluyla üretilmiş, genetik yapısı birbirinin tıpatıp aynı olan canlı topluluğuna karşılık gelen bir biyoloji terimidir ve kısaca "cl." simgesiyle gösterilir. Klonlama, biyolojinin çeşitli dallarında farklı biçimlerde karşımıza çıkabilen bir terimdir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Klonlama:

 Bitki, hayvan veya insan gibi yaşayan bir organizmanın (aslının aynı) bir kopyasını yapmaktır. Bu faaliyetin amaçları tedavi ve çoğalma olarak ikiye ayrılmaktadır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yarı dijital fotoğrafçılık: Opak veya saydam görüntülerin scanner(tarayıcı) ile taranarak bilgisayar ortamına aktarılması ve yeniden düzenlenmesi işlemlerine verilen ad.

    OLED (Organic Light Emitting Diode): Yeni bir ekran teknolojisidir. LCD'ye göre daha ince ve 160 dereceye kadar yandan hiç sorunsuz parlak görüntü verebilen bir ekran teknolojisidir. Arka ışığa ihtiyaç duymadığı gibi neredeyse pil canavarı olan LCD lere göre daha az enerji harcadığı için geleceğin ekran teknolojisi olmaya adaydır.

    xD Picture Card: xD olarak anılan kart biçimi her ne kadar diğer biçimler kadar popüler olmasa da üreticileri olan Fujifilm ve Olympus tarafında hâlâ kullanılıyor. Sayısal fotoğraf makinelerinde kullanılan en çağdaş ve hızlı bellek kartlarından birisi.

    A tipi renkli film: 3400 derece K ışığına sahip yapay aydınlatmaya dengelenmiş filmlerin genel adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü